Εl empleo / The employment - Ένα βιντεάκι που συγκλονίζει


Ένα βιντεάκι που σε συγκλονίζει από εκεί που δεν το περιμένεις.

" Ένας εργαζόμενος άνδρας ετοιμάζεται  και πηγαίνει να εργαστεί. Σε ένα κόσμο, όπου η έννοια του ανθρώπινου δυναμικού και της εξουσίας έχει ληφθεί σε ένα άλλο επίπεδο.

Στον σύγχρονο αυτό  κόσμο, ένας εργαζόμενος άντρας ξυπνάει , ξυρίζεται, ντύνεται και παίρνει το πρωινό του. Ένας άγνωστος άνδρας κρατάει τον  καθρέφτη του. Τρεις άνθρωποι κάνουν την καρέκλα και το τραπέζι του. Μια γυναίκα στέκεται, στην πόρτα, λειτουργεί ως κρεμάστρα του...
Σε ένα σηματοδότη υπάρχουν δύο άνδρες που κρέμονται και λειτουργούν ως φανάρια..."

Σκηνοθεσία: Santiago Grasso
Συγγραφέας: Patricio Plaza (ιδέα)

Μέσα σε έξι λεπτά μαθαίνουμε απ αυτό το βιντεάκι για την εξουσία πως είναι παντού. Πως δεν είναι απλώς μια συγκεκριμένη δύναμη που κατέχουν μερικοί αλλά μια πολυσύνθετη κατάσταση που δημιουργείται εντός μιας συγκεκριμένης κοινωνίας.
Η εξουσία έρχεται από αμέτρητα σημεία σ ένα παιχνίδι άνισων και κινητών σχέσεων. Γι αυτό ακριβώς η εξουσία είναι παντού. Είναι στην οικογένεια, στο σχολείο, στη δουλειά, στη γνώση, στο Νόμο, στο Θεό, στην απειλή της τιμωρίας, στον έρωτα, εν ολίγοις σε κάθε κατάσταση υπεροχής, εκεί δηλαδή που κάποιος βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση σε σχέση με κάποιον άλλον που μειονεκτεί για οποιοδήποτε λόγο.



Αξίζει να δείτε ολόκληρο το βίντεο:




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έλληνας σπουδαστής δημιουργεί ένα video animation για την ενδοοικογενειακή βία

Γενέθλια Hot Wheels

Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ ρίχνει τις μάσκες της ελληνικής κοινωνίας