Η ανεργία είναι η σύγχρονη αμαρτία


Στις ώρες αυτές τις δύσκολες,ακούω πολλούς που με ρωτάνε, " Γιατί απεργείς, γιατί μόνο οι εκπαιδευτικοί απολύεστε, τόσος κόσμος είναι άνεργος " 

Αυτό τι σημαίνει? αυτό δικαιολογεί δηλαδή μια στάση απάθειας... τι πρέπει να κάνουμε, να αφεθούμε όλοι να ριχτούμε και να βράσουμε στο ίδιο καζάνι της ανεργίας και της ανέχειας....να μην προσπαθήσουμε γι'αυτό , να μην αγωνιστούμε..

ΟΛΟΙ ομως ...
Ακομη κ αν δεν ήρθε η σειρά η δική μας!!!


Μου ρχεται στο μυαλό , το κείμενο του Χαριτόπουλου από ένα βιβλίο (ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ) που μου έδωσε ο συνάδελφος Γ.Σύρπας , που μιλάει για την ανεργία κάπως έτσι:

" Η ανεργία είναι βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας. Όπως γράφει και ο Καρούζος:
Μην του μιλάτε είναι άνεργος,
τα χέρια στις τσέπες του 
σαν δυο χειροβομβίδες.


Η ανεργία είναι η σύγχρονη αμαρτία.

Η ίδια η κοινωνία που την προκαλεί, την καταδικάζει, προκειμένου να αποσιωπήσει τις ευθύνες της. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι έχουν κατορθώσει να υποβάλουν τη συκοφαντική άποψη, που αναπαράγεται εύκολα και επιπόλαια και από κάποιους εργαζομένους, πως " όποιος θέλει να δουλέψει, δουλεύει " .

Δεν μας λένε αυτοί οι κύριοι, πού δοκιμάστηκε και απέτυχε το πλήθος των νέων ανθρώπων που δεν έχουν μπει ακόμη στην αγορά εργασίας και εκλιπαρούν για μια ευκαιρία; 

Και το επίδομα ανεργίας τι είναι?κόλλυβα και ταπείνωση. H ανάλγητη πολιτεία αρνείται να θεσπίσει ένα εγγυημένο εισόδημα αξιοπρεπούς διαβίωσης  των πολιτών της. Είτε κάποιος εργάζεται είτε όχι, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μην πεθάνει από ασιτία και έλλειψη στέγης ."Είναι το δικαίωμα που αναγνωρίζουμε στα ζώα μας, αλλά όχι στους συνανθρώπους μας ". (Φρομ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έλληνας σπουδαστής δημιουργεί ένα video animation για την ενδοοικογενειακή βία

Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ ρίχνει τις μάσκες της ελληνικής κοινωνίας

Γενέθλια Hot Wheels